V pôstnom období dobre padne chutná ryba. Vie to aj Ladislav Csontos, ktorý ide na lososa so špenátom a ružičkovým kelom. Ako si môžete túto chuťovku pripraviť u vás doma? Prinášame podrobný postup!
Pečený losos s pyré zo špenátu a ružičkového kelu
Suroviny:
- Filet lososa
- Mrazený špenát
- Mrazený ružičkový kel
- Cesnak
- Soľ
- Čierne korenie
- Mletá rasca
Postup:
Do nádoby dáme mrazený ružičkový kel a mrazený špenát, zalejeme asi dvoma decilitrami vody, pridáme lyžičku soli a varíme. Po uvarení, kedy môžeme ružičkový kel roztlačiť vidličkou, pridáme asi 4-5 pretlačených strúčikov cesnaku, polejeme olivovým olejom a dovaríme asi 3 minúty. Filet z lososa si umyjeme, očistíme a naporcujeme. Dáme na plech, posolíme a posypeme pomletou rascou. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Pečeného lososa podávame s pyré zo špenátu a jemne roztlačeným ružičkovým kelom.
Vypočujte si, čo sa dialo počas nahrávania receptu priamo v kuchyni u Ladislava Csontosa.