TopTip

RECEPT: Ako chutí pečený losos s pyré zo špenátu od Ladislava Csontosa SJ

RECEPT: Ako chutí pečený losos s pyré zo špenátu od Ladislava Csontosa SJ Ladislav Csontos SJ vo farskej kuchyni u jezuitov v Bratislave

V pôstnom období dobre padne chutná ryba. Vie to aj Ladislav Csontos, ktorý ide na lososa so špenátom a ružičkovým kelom. Ako si môžete túto chuťovku pripraviť u vás doma? Prinášame podrobný postup!

Pečený losos s pyré zo špenátu a ružičkového kelu

Suroviny:
- Filet lososa
- Mrazený špenát
- Mrazený ružičkový kel
- Cesnak 
- Soľ
- Čierne korenie
- Mletá rasca
Takto bude vyzerať výsledok vášho úsilia v kuchyni
Postup:
Do nádoby dáme mrazený ružičkový kel a mrazený špenát, zalejeme asi dvoma decilitrami vody, pridáme lyžičku soli a varíme. Po uvarení, kedy môžeme ružičkový kel roztlačiť vidličkou, pridáme asi 4-5 pretlačených strúčikov cesnaku, polejeme olivovým olejom a dovaríme asi 3 minúty. Filet z lososa si umyjeme, očistíme a naporcujeme. Dáme na plech, posolíme a posypeme pomletou rascou. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Pečeného lososa podávame s pyré zo špenátu a jemne roztlačeným ružičkovým kelom.
Vypočujte si, čo sa dialo počas nahrávania receptu priamo v kuchyni u Ladislava Csontosa.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 4701 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

11 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies