Celková čiastka
Zostávajúci čas
Hľadáte tip na jednoduchý, no sýty a chutný nedeľný obed? Poradíme Vám. V našej novej rubrike „Keď zasvätená osoba varí“ navštívime kuchyňu dekana Petra Staroštíka, ktorý pôsobí v Banskej Bystrici – Katedrále.
Dá nám svoj osvedčený recept na mäso na cibuli. Príprava Vám nezaberie veľa času a na jedle si pochutí celá rodina. S dekanom Petrom Staroštíkom nahrávala Jana Ondrejková. Popri varení sa porozprávali aj o obľúbených jedlách.
Celý recept si môžete vypočuť aj na našom podcaste:
Mäso na cibuli od p. dekana Petra Staroštíka
Suroviny:
8 ks rezňov z bravčového karé
5 ks veľkých bielych cibúľ
2 ks šľahačkové smotany (180 ml)
200 gramov údeného syra
Soľ
Korenie
Mletá paprika
Postup:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky/polkrúžky a poukladáme na dno jánskej misy alebo plechu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a položíme na cibuľu. Posypeme polovicou nastrúhaného syra, zalejeme šľahačkovou smotanou, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme aspoň hodinu, kým mäso nezmäkne. Keď je mäso mäkké, odokryjeme ho, posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Fotogalériu z prípravy si môžete pozrieť na facebooku Rádia LUMEN.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram