TopTip

Prvý recept z nášho kulinárskeho seriálu: Mäso na cibuli dekana Petra Staroštíka

Prvý recept z nášho kulinárskeho seriálu: Mäso na cibuli dekana Petra Staroštíka Dekan Peter Staroštík "v akcii" vo farskej kuchyni

Hľadáte tip na jednoduchý, no sýty a chutný nedeľný obed? Poradíme Vám. V našej novej rubrike „Keď zasvätená osoba varí“ navštívime kuchyňu dekana Petra Staroštíka, ktorý pôsobí v Banskej Bystrici – Katedrále.

Dá nám svoj osvedčený recept na mäso na cibuli. Príprava Vám nezaberie veľa času a na jedle si pochutí celá rodina. S dekanom Petrom Staroštíkom nahrávala Jana Ondrejková. Popri varení sa porozprávali aj o obľúbených jedlách. 

Celý recept si môžete vypočuť aj na našom podcaste:

Mäso na cibuli od p. dekana Petra Staroštíka
Suroviny:
8 ks rezňov z bravčového karé
5 ks veľkých bielych cibúľ
2 ks šľahačkové smotany (180 ml)
200 gramov údeného syra
Soľ
Korenie
Mletá paprika

Postup:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky/polkrúžky a poukladáme na dno jánskej misy alebo plechu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a položíme na cibuľu. Posypeme polovicou nastrúhaného syra, zalejeme šľahačkovou smotanou, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme aspoň hodinu, kým mäso nezmäkne. Keď je mäso mäkké, odokryjeme ho, posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Fotogalériu z prípravy si môžete pozrieť na facebooku Rádia LUMEN.

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

V prípade, že žijete v zahraničí napríklad projekt
Sencilla casa unifamiliar de 5 habitaciones con tejado a cuatro aguas. Preparado en realidad virtual 3D.

Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.