Celková čiastka
Zostávajúci čas
Pizza patrí medzi najpopulárnejšie jedlá na svete. Snáď neexistuje mesto, kde by sa nepripravovala. V jednom z bratislavských ženských kláštorov natáčal redaktor Ľudovít Malík.
Pizzu na slovenský spôsob pripravuje sestra Stellamaris z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa. Vypočujte si celý recept!
Recept na pizzu (2 plechy)
Ingrediencie na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 2 ČL sušeného droždia
- 100 ml oleja
- 1 ČL kryštálového cukru
- ½ ČL soli
- 350 ml vlažnej vody
Ingrediencie na omáčku:
- 6 ks paradajok
- ½ dcl olivového oleja
- bazalka
- korenie na pizzu
- soľ
Postup pre paradajkovú omáčku:
Paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a pokrájame na malé kúsky. Do panvice si pridáme olivový olej, pripravené paradajky a privedieme k varu. Následne pridáme soľ a bazalku. Dusíme asi 10 minút a pred koncom pridáme korenie na pizzu. Omáčku necháme vychladnúť.
Postup pre cesto:
V mise zmiešame ingrediencie pre cesto, ktoré po vymiesení musí byť vláčne. Nádobu s cestom prikryjeme potravinovou fóliou alebo využijeme misku rýchlokysku a vložíme do chladničky na 30 až 60 minút. Plechy si vymastíme
olejom alebo bravčovou masťou. Cesto z chladničky si rozdelíme a pomaly naťahujeme na veľkosť plechov. Navrch dáme paradajkovú omáčku a pridáme syr, olivy, šunku či salámu – všetko podľa osobnej chuti. Pečieme v predhriatej rúre na 220 stupňov približne 15 až 20 minút.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram