Celková čiastka
Zostávajúci čas
Svojimi poľovníckymi delikatesami sa na Liptove preslávil kňaz Peter Kvasňák, ktorý pôsobí ako farár v Liptovskom Jáne. S mikrofónom ho navštívila Jana Ondrejková.
Ako si tento recept pripraviť?
Pečené rebrá z diviaka podľa vdp. Petra Kvasňáka
Potrebujeme: Rebrá z diviaka
Koreniny na divinu
Soľ
Cesnak
Medvedí cesnak
Cibuľa
Masť z diviaka
Zemiaky
Postup:
Rebrá aj s kosťou vyumývame, nasekáme na menšie kúsky. Deň pred pečením ich nakoreníme, aby prešli chuťami. Pekáč vymastíme bravčovou masťou, položíme doň rebrá a pečieme zakryté prvú polhodinu na 250 stupňov, potom teplotu stiahneme na 140 stupňov a pečieme ďalšie tri a pol hodiny. Na záver do pekáča k rebrám pridáme očistené zemiaky v celku a necháme upiecť.
Ako sa odohrávalo samotné varenie? Počúvajte náš podcast!
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram