TopTip

Pečené rebrá z diviaka pripravuje kňaz Peter Kvasňák

Pečené rebrá z diviaka pripravuje kňaz Peter Kvasňák

Svojimi poľovníckymi delikatesami sa na Liptove preslávil kňaz Peter Kvasňák, ktorý pôsobí ako farár v Liptovskom Jáne. S mikrofónom ho navštívila Jana Ondrejková.

Ako si tento recept pripraviť?

Pečené rebrá z diviaka podľa vdp. Petra Kvasňáka

Potrebujeme: Rebrá z diviaka

Koreniny na divinu

Soľ

Cesnak

Medvedí cesnak

Cibuľa

Masť z diviaka

Zemiaky

Postup:

Rebrá aj s kosťou vyumývame, nasekáme na menšie kúsky. Deň pred pečením ich nakoreníme, aby prešli chuťami. Pekáč vymastíme bravčovou masťou, položíme doň rebrá a pečieme zakryté prvú polhodinu na 250 stupňov, potom teplotu stiahneme na 140 stupňov a pečieme ďalšie tri a pol hodiny. Na záver do pekáča k rebrám pridáme očistené zemiaky v celku a necháme upiecť.

Ako sa odohrávalo samotné varenie? Počúvajte náš podcast!

 

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 5126 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies