TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Stromčeková bábovka

Na skok do kuchyne s Naty: Stromčeková bábovka

Jedli ste už niekedy stromčekovú bábovku? Ak sa teraz spytujete, čože je za bábovku, všetko sa dozviete, ak budete počúvať sobotné Ranné spojenie. Naty má pre vás skvelý sladký tip.

INGREDIENCIE

2 vajcia

1 kyslá smotana

1/2 téglika rastlinného oleja

2/3 téglika cukru

1 téglik polohrubej múky

2 ČL vínneho kameňa (1/2 PDP)

1/4 ČL jedlej sódy

štipka soli

 

POSTUP: 

1. Do misky ťukneme vajcia, pridáme smotanu a téglik nám bude slúžiť ako odmerka.

Pridáme aj olej a pomocou metličky vymiešame homogénnu zmes.

2. V druhej miske zmiešame spolu múku, cukor, vínny kameň, jedlú sódu a soľ.

3. Sypkú časť vsypeme k mokrým surovinám a vymiešame hladké cesto bez hrudiek.

Formu na bábovku vymastíme olejom a cesto do nej vylejeme.

4. Pečieme v rozohriatej rúre na 200´C cca 25 minút.

Správne prepečenie zistíme najlepšie podľa špajdle. Po zapichnutí do cesta a vytiahnutí musí byť čistá.

5. Upečenú bábovku necháme chvíľu vychladnúť a vyklopíme ju z formy.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Na skok do kuchyne s Naty: Mrkvová torta

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 5126 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies