Celková čiastka
Zostávajúci čas
Jedli ste už niekedy stromčekovú bábovku? Ak sa teraz spytujete, čože je za bábovku, všetko sa dozviete, ak budete počúvať sobotné Ranné spojenie. Naty má pre vás skvelý sladký tip.
INGREDIENCIE
2 vajcia
1 kyslá smotana
1/2 téglika rastlinného oleja
2/3 téglika cukru
1 téglik polohrubej múky
2 ČL vínneho kameňa (1/2 PDP)
1/4 ČL jedlej sódy
štipka soli
POSTUP:
1. Do misky ťukneme vajcia, pridáme smotanu a téglik nám bude slúžiť ako odmerka.
Pridáme aj olej a pomocou metličky vymiešame homogénnu zmes.
2. V druhej miske zmiešame spolu múku, cukor, vínny kameň, jedlú sódu a soľ.
3. Sypkú časť vsypeme k mokrým surovinám a vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
Formu na bábovku vymastíme olejom a cesto do nej vylejeme.
4. Pečieme v rozohriatej rúre na 200´C cca 25 minút.
Správne prepečenie zistíme najlepšie podľa špajdle. Po zapichnutí do cesta a vytiahnutí musí byť čistá.
5. Upečenú bábovku necháme chvíľu vychladnúť a vyklopíme ju z formy.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka
Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy
Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč
Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram