Celková čiastka
Zostávajúci čas
Počas víkendov nielen oddychujeme, ale často aj hodujeme. Práve preto si už teraz odskočíme do kuchyne a predstavíme vám recept, vhodný aj na sobotný obed. Nechajte sa pozvať.
INGREDIENCIE:
Na cesto potrebujeme:
375 g hladkej múky špeciál
2 vajcia
2 žĺtka
1 ČL soli
250 g sparených špenátových listov
Na plnku potrebujeme:
200 g kozieho mäkkého syra
POSTUP:
1. Na panvici si sparíme špenát a necháme vychladnúť. Na pracovnú dosku vysypeme naváženú múky a vytvoríme z nej najprv kopec. V strede prstami urobíme jamku. To bude miesto, kde dáme suroviny a ostanú tak zachytené v múke.
2. Do jamky pridáme najprv vajcia a soľ. Pomocou vidčličky začneme pomaličky skraja zapracovávať múku tak, aby vznikla redšia kaša.
3. Následne pridáme špenát a celú masu dostatočne spracujeme na hutné, ale stále vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Bude sa nám tam ľahšie pracovať.
4. Prvú polovicu rozvaľkáme natenko a pomocou čajových lyžičiek nadávkujeme do jedného radu časť z kozieho syra. V jednom rade ich výjde asi 5 kôpok.
5. Cesto okolo kozieho syra potrieme jemne vodou a celé ho preložíme. Skryjeme tak kozí syr. Rukou poriadne utesníme tak, aby sme vytlačili aj vzduch, ktorý by mohol spôsobiť popraskanie cesta a vyliatie plnky počas varenia.
6. Radielkom odrežeme pás s raviolami a oddelíme ich každú zvlášť. Naplnené ravioly pokladáme na pomúčený tanier, aby sa neprilepili. Takto spracujeme celé cesto.
7. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. V momente varu pridáme do vody soľ a vhodíme ravioly do vody.
8. Keď uvarené cestoviny plávajú na hladine, vyberieme ich z vody, prelejeme olejom a posypeme syrom. Parmezán je super, no akýkoľvek syr je fajn.
9. Podávame ihneď. Napríklad so cherry paradajkami.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka
Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram