Celková čiastka
Zostávajúci čas
Časy keď bol losos ešte exotika sú preč a dnes je bežne dostupný a často konzumovaný. Pripraviť si ho môžete klasicky, alebo originálne. My vám ponúkame tú druhú možnosť.
INGREDIENCIE:
1 lístkové cesto
2 filety lososa so šírkou cca 3 cm
125 g špenátových listov
2 ČL dijónskej horčice
1 strúčik cesnaku
soľ
vajce na potretie
POSTUP:
1. Na oleji na panvici si osmahneme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pridáme premyté listy špenátu. Necháme na panvici len chvíľu, listy zvädnú. Necháme vychladnúť!
2. Vyvaľkané cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Filety lososa jemne osolíme.
3. Do hornej časti prvej polovice cesta dáme polovicu špenátu. Špenát potrieme 1 lyžičkou horčice a na túto pripravenú postieľku usadíme filet lososa. Cesto s filetom zmotáme- zrolujeme a bočné konce cesta zahneme dospodu.
4. Balíček prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnako spracujeme aj druhú časť cesta.
5. Oba balíčky potrieme rovnomerne vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 200´C. Cesto sa nádherne sfarbí a losos sa upečie došťavnata.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram