TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Pečený losos v lístkovom ceste

Na skok do kuchyne s Naty: Pečený losos v lístkovom ceste

Časy keď bol losos ešte exotika sú preč a dnes je bežne dostupný a často konzumovaný. Pripraviť si ho môžete klasicky, alebo originálne. My vám ponúkame tú druhú možnosť.

INGREDIENCIE:

1 lístkové cesto

2 filety lososa so šírkou cca 3 cm

125 g špenátových listov

2 ČL dijónskej horčice

1 strúčik cesnaku

soľ

vajce na potretie

 

POSTUP: 

1. Na oleji na panvici si osmahneme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pridáme premyté listy špenátu. Necháme na panvici len chvíľu, listy zvädnú. Necháme vychladnúť!

2. Vyvaľkané cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Filety lososa jemne osolíme.

3. Do hornej časti prvej polovice cesta dáme polovicu špenátu. Špenát potrieme 1 lyžičkou horčice a na túto pripravenú postieľku usadíme filet lososa. Cesto s filetom zmotáme- zrolujeme a bočné konce cesta zahneme dospodu.

4. Balíček prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnako spracujeme aj druhú časť cesta.

5. Oba balíčky potrieme rovnomerne vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 200´C. Cesto sa nádherne sfarbí a losos sa upečie došťavnata.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 4630 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies