TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Mrkvová torta

Na skok do kuchyne s Naty: Mrkvová torta

Ak sa o tomto čase zamýšľate, čo cez víkend upečiete, my máme pre vás skvelý tip od Naty. V seriáli Na skok do kuchyne predstavila recept na chutnú a sladkú tortu.

INGREDIENCIE

Na korpus potrebujeme:

500 g mrkvy

170 g cukru

4 vajcia

150 ml oleja

400 g polohrubej múky

4 ČL vínneho kameňa ( 1 prášok do pečiva)

1/2 ČL sódy bikarbóny

1 ČL mletej škorice

štipku soli

Na plnku potrebujeme:

2 tvarohy

1 biely grécky jogurt

4 – 6 PL cukru

1/2 ČL sušenej vanilky

Ďalej potrebujeme:

2 balenia černíc (môžu byť aj maliny alebo ich môžeme vynechať úplne)

1 hrsť vlašských orechov (nemusí byť)

 

POSTUP:

1. Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k nej cukor, vajcia s olejom a premiešame.

2. V druhej miske zmiešame múku, vínny kameň, sódu, soľ a škoricu. Sypkú zmes pridávame po častiach k mrkvovej zmesi.

3. Vznikne nám hustejšia masa cesta. Už teraz je príjemne voňavá a chutná. No treba ju upiecť.

4. Tortovú formu s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a cesto do nej rovnomerne rozotrieme.

5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180´C presne 45 minút. Test špajdľou, ktorá musí byť po zapichnutí do cesta a vytiahnutí úplne čistá, ukáže stav prepečenia.

6. Upečený korpus necháme cca 5 minút vo forme a následne ho dáme vychladnúť na mriežku tak, že spodok korpusu otočíme hore. Papier na pečenie z neho odstránime. Vďaka otočeniu hore nohami nám to pôjde jednoducho. Korpus necháme úplne vychladnúť.

7. Plnka je nenáročná- v miske zmiešame tvaroh, jogurt a vanilku. Cukru dáme najprv 3 PL a po premiešaní ochutnáme. Dosládzame podľa našej chute vždy po 1 PL. Plnku necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

8. Korpus rozdelíme na dve rovnaké časti. Plnku taktiež. Jednu časť nanesieme na spodný korpus. A teraz černice. Opláchneme ich pod vodou a prekrojíme pozdĺžne napolovicu. Polovicu z nich naukladáme na plnku.

9. Masu prekryjeme druhým korpusom, nanesieme naň ostatok plnky a ozdobíme černicami. Kraje posypeme dookola podrvenými orechami.

10. Tortu necháme chvíľu stuhnúť v chladničke. Chute sa spoja, torta sa scelí a bude dokonalá.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 3729 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies