Celková čiastka
Zostávajúci čas
Ak sa o tomto čase zamýšľate, čo cez víkend upečiete, my máme pre vás skvelý tip od Naty. V seriáli Na skok do kuchyne predstavila recept na chutnú a sladkú tortu.
INGREDIENCIE
Na korpus potrebujeme:
500 g mrkvy
170 g cukru
4 vajcia
150 ml oleja
400 g polohrubej múky
4 ČL vínneho kameňa ( 1 prášok do pečiva)
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL mletej škorice
štipku soli
Na plnku potrebujeme:
2 tvarohy
1 biely grécky jogurt
4 – 6 PL cukru
1/2 ČL sušenej vanilky
Ďalej potrebujeme:
2 balenia černíc (môžu byť aj maliny alebo ich môžeme vynechať úplne)
1 hrsť vlašských orechov (nemusí byť)
POSTUP:
1. Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k nej cukor, vajcia s olejom a premiešame.
2. V druhej miske zmiešame múku, vínny kameň, sódu, soľ a škoricu. Sypkú zmes pridávame po častiach k mrkvovej zmesi.
3. Vznikne nám hustejšia masa cesta. Už teraz je príjemne voňavá a chutná. No treba ju upiecť.
4. Tortovú formu s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a cesto do nej rovnomerne rozotrieme.
5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180´C presne 45 minút. Test špajdľou, ktorá musí byť po zapichnutí do cesta a vytiahnutí úplne čistá, ukáže stav prepečenia.
6. Upečený korpus necháme cca 5 minút vo forme a následne ho dáme vychladnúť na mriežku tak, že spodok korpusu otočíme hore. Papier na pečenie z neho odstránime. Vďaka otočeniu hore nohami nám to pôjde jednoducho. Korpus necháme úplne vychladnúť.
7. Plnka je nenáročná- v miske zmiešame tvaroh, jogurt a vanilku. Cukru dáme najprv 3 PL a po premiešaní ochutnáme. Dosládzame podľa našej chute vždy po 1 PL. Plnku necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
8. Korpus rozdelíme na dve rovnaké časti. Plnku taktiež. Jednu časť nanesieme na spodný korpus. A teraz černice. Opláchneme ich pod vodou a prekrojíme pozdĺžne napolovicu. Polovicu z nich naukladáme na plnku.
9. Masu prekryjeme druhým korpusom, nanesieme naň ostatok plnky a ozdobíme černicami. Kraje posypeme dookola podrvenými orechami.
10. Tortu necháme chvíľu stuhnúť v chladničke. Chute sa spoja, torta sa scelí a bude dokonalá.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka
Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy
Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram