TopTip

Na skok do kuchyne (8): CHOLESTEROL_Pečená zelenina

Na skok do kuchyne (8): CHOLESTEROL_Pečená zelenina

Aby sme sa vyhli poruche metabolizmu tukov, či inak povedané zvýšenému cholesterolu, dôležitá je prevencia a práve preto si dnes jeden preventívny recept predstavíme. 

INGREDIENCIE: 4 porcie á 250g

300 g zemiaky

300 g cvikla

1 červená cibuľa

100 g petržlen

200 g mrkva

300 g cuketa

1 hlavička cesnaku

1 PL olivového oleja

1 KL soli, mleté čierne korenie, mletá rasca

 

POSTUP: 

1. Rúru si zohrejeme na 220°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a pokrájame na väčšie kúsky.

3. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny a cesnak iba rozdelíme na strúčiky, nešúpeme. Cesnak ošúpeme po upečení. 

4. Zeleninu premiešame v mise, polejeme olejom, osolíme a okoreníme. Premiešame a preložíme na plech. Pečieme asi 45-60 minút.

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (4): CUKROVKA_Kokosová pena

Na skok do kuchyne (5): ŽLČNÍK_Tekvicová nátierka

Na skok do kuchyne (6): ŽLČNÍK_Zapekané vločky

Na skok do kuchyne (7): CHOLESTEROL_Morčacie guľky

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 5126 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies