TopTip

Na skok do kuchyne (7): CHOLESTEROL_Morčacie guľky

Na skok do kuchyne (7): CHOLESTEROL_Morčacie guľky

V mesiaci máj otvárame novú tému a pozornosť budeme venovať zvýšenému cholesterolu a diéte pri tejto diagnóze. Výživová poradkyňa Eva Blaho predstavuje Morčacie guľky. 

INGREDIENCIE: 4 porcie á 250g

120 g ovsených vločiek

400 g mletého morčacieho mäsa

2 mladé cibuľky

2 strúčiky cesnaku

300 g kelu

2 vajcia

1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

šťava z 1/2 citróna

mleté čierne korenie, soľ

 

POSTUP: 

1. Kel nasekáme na drobné kúsky.

2. Vo väčšej miske vidličkou vyšľaháme vajcia, pridáme mäso, vločky, kel, nasekanú cibuľku, cesnak, bylinky. Dobre premiešame rukou.

3. Polievkou lyžicou tvarujeme guľky.

4. Rúru si rozohrejeme na 180°C. Guľky rozložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút, po 10 minútach otočíme na druhú stranu.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (4): CUKROVKA_Kokosová pena

Na skok do kuchyne (5): ŽLČNÍK_Tekvicová nátierka

Na skok do kuchyne (6): ŽLČNÍK_Zapekané vločky

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 3729 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies