TopTip

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Dnes bude v seriáli Na skok do kuchyne reč o cukrovke. Doktor Peter Minárik vysvetlí prečo vzniká a výživová poradkyňa Eva Blaho predstaví recept vhodný aj pre cukrovkárov.

INGREDIENCIE: 

400 ml nízkotučného mlieka

100 g špaldová celozrnná múka

100 g špaldová hladká múka biela

1 vajce

50 g špenátu

1 KL soli

šťava z 1/2 citróna

2 strúčiky cesnaku

Plnka:

200 g bryndze

100 g nízkotučného jogurtu

1 ks cibule

 

POSTUP: 

1. Špenát podusíme na panvici kým nezmenší objem, potom rozmixujeme s mliekom.

2. Pridáme vajce, soľ, šťavu, dobre premiešame a prisypeme múku.

3. Na panvici opečieme ako bežné palacinky. Ak máte kvalitnú panvicu, tak sa dá opekať aj bez oleja. Necháme ich vychladnúť.

4. Cibuľu nakrájame na rezance a orestujeme do zlatista. Palacinky potrieme bryndzou, posypeme cibuľou, zrolujeme a podávame.  

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 3729 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies