Celková čiastka
Zostávajúci čas
Dnes bude v seriáli Na skok do kuchyne reč o cukrovke. Doktor Peter Minárik vysvetlí prečo vzniká a výživová poradkyňa Eva Blaho predstaví recept vhodný aj pre cukrovkárov.
INGREDIENCIE:
400 ml nízkotučného mlieka
100 g špaldová celozrnná múka
100 g špaldová hladká múka biela
1 vajce
50 g špenátu
1 KL soli
šťava z 1/2 citróna
2 strúčiky cesnaku
Plnka:
200 g bryndze
100 g nízkotučného jogurtu
1 ks cibule
POSTUP:
1. Špenát podusíme na panvici kým nezmenší objem, potom rozmixujeme s mliekom.
2. Pridáme vajce, soľ, šťavu, dobre premiešame a prisypeme múku.
3. Na panvici opečieme ako bežné palacinky. Ak máte kvalitnú panvicu, tak sa dá opekať aj bez oleja. Necháme ich vychladnúť.
4. Cibuľu nakrájame na rezance a orestujeme do zlatista. Palacinky potrieme bryndzou, posypeme cibuľou, zrolujeme a podávame.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram