Celková čiastka
Zostávajúci čas
Pán farár Aurel Halajčík z rímskokatolíckej farnosti Svätej rodiny na košickom sídlisku Furča nie je vyučený kuchár, ale príprava nedeľného obeda, či lahodných zákuskov mu nerobí problém. Boli sme u neho na návšteve.
OSVIEŽUJÚCI LETNÝ NÁPOJ
Potrebujeme: - niekoľko byliek rozkvitnutej levandule
Bylinky opláchneme, vložíme do džbána, pridáme na kolieska nakrájaný citrón a/alebo limetku a zalejeme vodou. Na záver pridáme kocky ľadu.
POLIEVKA Z TEKVICE HOKKAIDO
Potrebujeme: - tekvica hokkaido
Postup:
Tekvicu umyjeme, ak má tvrdú šupku, očistíme ju, nakrájame na kocky. Na masle a oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a najemno nastrúhaný zázvor. Potom pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a chvíľu pražíme, podlejeme bielym vínom. Keď sa alkohol odparí, pridáme nakrájané jablko, zalejeme zeleninovým vývarom (ak nemáme, môžeme použiť čistú vodu) a varíme, kým tekvica úplne nezmäkne. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, využiť môžeme aj uvarenú zeleninu z vývaru. Rozmixovanú polievku necháme zovrieť, dochutíme soľou a koreninami a odstavíme. Podávame s chlebovými krutónmi.
TIRAMISU
Potrebujeme: - šľahačkovú smotana
Postup:
Do nádoby poukladáme piškóty namočené v silnej káve, pokvapkáme ich likérom. Na piškóty natrieme krém z vyšľahanej šľahačkovej smotany, Mascarpone a vanilkového cukru. Na krém poukladáme piškóty, opäť pokvapkáme kávou a likérom a pridáme krém. Takto urobíme dve alebo tri poschodia (záleží od množstva krému a veľkosti nádoby, v ktorej dezert robíme). Dáme do chladničky stuhnúť. Vyšľaháme práškovú šľahačku v mlieku, natrieme na vrch dezertu a dáme ešte stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc. Pred podávaním tiramisu bohato posypeme kakaom.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram