TopTip

Máte chuť na šalát? Poradí sestra Caritas

Máte chuť na šalát? Poradí sestra Caritas Sestra Caritas s výsledkom majstrovania v kuchyni

Seriál Keď zasvätená osoba varí prináša nielen recepty na zaujímavé jedlá, ale aj na rozličné prílohy či dezerty. Dnes vám ponúkneme recepty na dva šaláty, ktoré ale môžu byť využité aj ako hlavné jedlo. Našou hostiteľkou je rehoľná sestra Caritas z Kongregácie školských sestier sv. Františka.

Studený cestovinový šalát

Suroviny:

  • cestoviny, množstvo podľa počtu porcií
  • kuracie prsia, množstvo podľa chute a počtu porcií
  • čierne olivy
  • stopkový zeler
  • cherry paradajky
  • malé mozzarelly
  • extra panenský olivový olej
  • provensálske korenie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Očistené a narezané kuracie mäso okoreníme provensálskym korením, opečieme a necháme vychladnúť. Potom uvaríme cestoviny a rovnako necháme dobre vychladnúť. Približne hodinu pred podávaním zmiešame cestoviny s mäsom, pridáme nakrájané cherry paradajky, napolené čierne olivy a prekrojené malé mozzarelly. Premiešame, okoreníme podľa chuti soľou, čiernym korením a extra panenským olivovým olejom. Necháme hodinu postáť a podávame ako prílohu k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo.

Rukolový šalát

Suroviny:

  • rukola
  • vlašské orechy
  • hruška
  • parmezán
  • balzamikový ocot
  • soľ
  • extra panenský olivový olej

Postup:

Do misy dáme umytú rukolu, pridáme soľ, balzamikový ocot (stačí v spreji) a olivový olej. Dobre to premiešame a pridáme hrušku narezanú na kocky a nasekané vlašské orechy. Znova dobre premiešame a podávame ako prílohu k obedu.

Nahrávku z receptu nájdete tu:

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 5126 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies