Celková čiastka
Zostávajúci čas
Seriál Keď zasvätená osoba varí prináša nielen recepty na zaujímavé jedlá, ale aj na rozličné prílohy či dezerty. Dnes vám ponúkneme recepty na dva šaláty, ktoré ale môžu byť využité aj ako hlavné jedlo. Našou hostiteľkou je rehoľná sestra Caritas z Kongregácie školských sestier sv. Františka.
Studený cestovinový šalát
Suroviny:
Postup:
Očistené a narezané kuracie mäso okoreníme provensálskym korením, opečieme a necháme vychladnúť. Potom uvaríme cestoviny a rovnako necháme dobre vychladnúť. Približne hodinu pred podávaním zmiešame cestoviny s mäsom, pridáme nakrájané cherry paradajky, napolené čierne olivy a prekrojené malé mozzarelly. Premiešame, okoreníme podľa chuti soľou, čiernym korením a extra panenským olivovým olejom. Necháme hodinu postáť a podávame ako prílohu k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo.
Rukolový šalát
Suroviny:
Postup:
Do misy dáme umytú rukolu, pridáme soľ, balzamikový ocot (stačí v spreji) a olivový olej. Dobre to premiešame a pridáme hrušku narezanú na kocky a nasekané vlašské orechy. Znova dobre premiešame a podávame ako prílohu k obedu.
Nahrávku z receptu nájdete tu:
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram