Celková čiastka
Zostávajúci čas
Vo vysielaní sme sa nedávno naučili pripravovať talianske jedlo lasagne. V košickom kláštore uršulínok sa do varenia a pečenia pustili tri sestry - sestra Školastika, sestra Sára a sestra Ulrika.
Spoločne im práca išla od ruky a zakrátko už hotové jedlo rozvoniavalo na stole. Postup pri príprave tohto chutného jedla nahrala kolegyňa Mária Čigášová. Vypočujte si to v našom podcaste a podľa receptu si pripravte túto špecialitu aj vy!
Lasagne pripravené podľa sestier uršulínok:
Pre 10 osôb potrebujeme:
700 gramov cestoviny lasagne
1 kg mletého bravčového mäsa
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 liter paradajkovej omáčky
Bešamelová omáčka
80 gramov masla
0,5 litra mlieka
3-4 lyžice hladkej múky
olej
korenie, oregáno, soľ
30gramov tvrdého syra na posypanie
Postup prípravy:
Najprv cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji do sklovita posmažíme. Troška posolíme, pridáme pomleté bravčové mäso a trochu osmažíme. Zalejeme paradajkovou šťavou, osolíme, pridáme oregano, strúčiky cesnaku a spolu dusíme.
Medzitým pripravíme bešamelovú omáčku a to tak, že rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku a posmažíme. Prilejeme mlieko a vytvorí sa nám omáčka, ktorú pridáme k dusiacemu sa mäsu.
Do misky si dáme horúcu vodu. Do nej budeme opatrne máčať pláty cestovín lasagne, ktoré budeme ukladať do pekáča. Pekáč však pred ukladaním lasagní vymažeme olejom (aj boky pekáča).
Na pekáč poukladéme vrstvu lasagní, na ne nanesieme omáčku s mäsom. Zase dáme vrstvu lasagní a na ňu omáčku s mäsom. Tieto vrstvy opakujeme. Najvyššou vrstvou je vrstva omáčky, ktorú posypeme postrúhaným syrom.
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch celsia asi 30 minút. Potom alobal odstránime a ešte asi 10 minút do zlatista zapečieme.
Upečené lasagne narežeme na jednotlivé porcie. Na tanieri môžeme ozdobiť bylinkami alebo šalátom.
Dobrú chuť!
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram