TopTip

Kňaz Peter Gombita v kuchyni nehviezdi, no neostáva hladný

Kňaz Peter Gombita v kuchyni nehviezdi, no neostáva hladný

Poznáte ho skôr z charitatívnych projektov. Čo dokáže v kuchyni? Redaktorka Mária Čigášová bola na návšteve u kňaza Petra Gombitu, ktorý jej pripravil pečené kura.

Riaditeľ neziskovej organizácie Oáza- nádej pre nový život priznáva, že “hlad je najlepší kuchár”. Vtedy aj on dokáže zobrať varešku do ruky a pripraviť si obed či večeru. Poslucháčom radia Lumen ponúka inšpiráciu v podobe pečeného kurčaťa s varenou ryžou. V Bernátovciach nahrávala kolegyňa Mária Čigášová.

Pečené kurča s ryžou (na rýchle zasýtenie)

Potrebujeme:

1 kurča

1 balíček grilovacie korenie (prípadne ďalšie koreniny podľa chuti)

2 porcie ryže vo vrecúškach

Soľ podľa potreby

 

Postup:

Vybalené kúpené kurča ešte dočistíme. Potrieme ho grilovacou zmesou, rozmiešanou v oleji. Prípadne dochutíme aj ďalšími koreninami.

Kurča dáme do grilovacieho vrecúška, ktoré hore poprepichujeme, aby mohla unikať para z grilovaného kurčaťa. Asi po hodine pečenia je jedlo hotové a pripravené na servírovanie.

Medzitým si zo škatuľky vyberiem 2 porcie ryže, umyjeme ju a dáme na približne 10 minút variť do vriacej osolenej vody. (Čas varenia závisí od druhu ryže, preto odporúčame pred varením si prečítať návod).

Na upečenou kurčati s ryžou si pochutná nielen kuchár, ale aj ďalší dvaja- traja pozvaní hostia....

Kosti potešia nejedného psíka...

Dobrú chuť!

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

4 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies