Celková čiastka
Zostávajúci čas
Poznáte ho skôr z charitatívnych projektov. Čo dokáže v kuchyni? Redaktorka Mária Čigášová bola na návšteve u kňaza Petra Gombitu, ktorý jej pripravil pečené kura.
Riaditeľ neziskovej organizácie Oáza- nádej pre nový život priznáva, že “hlad je najlepší kuchár”. Vtedy aj on dokáže zobrať varešku do ruky a pripraviť si obed či večeru. Poslucháčom radia Lumen ponúka inšpiráciu v podobe pečeného kurčaťa s varenou ryžou. V Bernátovciach nahrávala kolegyňa Mária Čigášová.
Pečené kurča s ryžou (na rýchle zasýtenie)
Potrebujeme:
1 kurča
1 balíček grilovacie korenie (prípadne ďalšie koreniny podľa chuti)
2 porcie ryže vo vrecúškach
Soľ podľa potreby
Postup:
Vybalené kúpené kurča ešte dočistíme. Potrieme ho grilovacou zmesou, rozmiešanou v oleji. Prípadne dochutíme aj ďalšími koreninami.
Kurča dáme do grilovacieho vrecúška, ktoré hore poprepichujeme, aby mohla unikať para z grilovaného kurčaťa. Asi po hodine pečenia je jedlo hotové a pripravené na servírovanie.
Medzitým si zo škatuľky vyberiem 2 porcie ryže, umyjeme ju a dáme na približne 10 minút variť do vriacej osolenej vody. (Čas varenia závisí od druhu ryže, preto odporúčame pred varením si prečítať návod).
Na upečenou kurčati s ryžou si pochutná nielen kuchár, ale aj ďalší dvaja- traja pozvaní hostia....
Kosti potešia nejedného psíka...
Dobrú chuť!
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram