Celková čiastka
Zostávajúci čas
V štvrtej časti nášho kulinárskeho seriálu Keď zasvätená osoba varí, Vás pozývame do banskobystrického Univerzitného pastoračného centra. V nahrávke zistíte, prečo Martin Ďuračka po sebe v kuchyni veľmi rýchlo uprace a odkiaľ berie hríby do kapustnice. Chutné jedlá sú podľa neho často jednoduché.
Suroviny:
Postup:
V hrnci rozpustíme lyžicu masti, orestujeme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu a potom pridáme aj na hrubšie nakrájaný cesnak. Dva strúčiky cesnaku si odložíme bokom, tie potom nastrúhame do uvarenej kapustnice. Kvasenú kapustu scedíme, prepláchneme studenou vodou (ale nemusíme, ak máme radšej kyslejšiu kapustnicu) a ak treba, nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do hrnca s orestovanou cibuľou a cesnakom a podlejeme vodou, vložíme mäso, klobásy a rebrá, zakryjeme a varíme. Ak máte veľa mäsa, môžete najskôr vyvariť rebrá a kosti, keď sú mäkké, vyberte ich a do kapustnice dajte variť nakrájané surové a údené mäso a klobásu. Tú môžete tiež nakrájať.
Sušené hríby zalejeme vriacou vodou, osolíme a necháme napučať. Ak sú hríby príliš dlhé, najskôr ich nalámeme na menšie kúsky. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme osobitne v osolenej vode. Keď je mäso skoro mäkké, dáme do hrnca namočené hríby. V studenej vode rozmiešame mletú papriku a vlejeme do kapustnice pre lepšiu chuť. Na záver pridáme uvarené zemiaky a nastrúhame cesnak. Ak je kapustnica veľmi hustá, môžeme dať aj vodu, v ktorej sa varili zemiaky.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram