TopTip

Kapucín Felix: V Rádiu LUMEN nielen spieva ale po novom aj varí

Kapucín Felix: V Rádiu LUMEN nielen spieva ale po novom aj varí Hlavná surovina na prípravu kapucínskeho obedu a šéfkuchár dňa Felix Ján Tkáč

Kapucín Felix Ján Tkáč je známy ako Misionár milosrdenstva, aj ako spevák. Popri hudbe sa však rád venuje aj vareniu. V stredy zvykne pripravovať obedy pre spolubratov v kláštore v Pezinku.

Dnes je hosťom v našom kulinárskom seriáli kapucín Felix Ján Tkáč. V kláštore v Pezinku varil uplynulú stredu skvelý obed: zeleninovú polievku a stejky z bravčovej panenky s hríbovou omáčkou a zemiakovou kašou. Recept prezradil Jane Ondrejkovej.

RECEPT NA STEJKY Z BRAVČOVEJ PANENKY S HRÍBOVOU OMÁČKOU

  • Bravčová panenka
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Marináda brata Felixa: 2 PL sójovej omáčky; 2 PL kečupu; 1 PL balzamikového octu; 1 PL worcesterskej omáčky
  • Slanina nakrájaná na plátky
  • Olivový olej
  • Hríby (čerstvé, sušené alebo mrazené) – asi 2 hrste
  • Plátkový tavený syr (celé balenie)
  • Maslo 

Bravčovú panenku nakrájame na malé asi 1 cm hrubé medailóniky, z jednej strany ich osolíme aj okoreníme, z druhej strany ich len okoreníme. Potom ich dáme do marinády. Na panvici osmažíme plátky slaniny, tie potom vyberieme a odložíme do jenskej misy. Pridáme trochu olivového oleja a stejky prudko opražíme z každej strany asi jednu minútu. Mäso odložíme do jenskej misy k slanine a dáme odpočívať do rúry vyhriatej asi na 50-60 °C. Do výpeku v panvici nalejeme uvarené hríby aj s vodou a privedieme do varu. Pridáme plátkový tavený syr, a keď sa rozpustí, vmiešame kúsok masla. Podávame so zemiakovou kašou.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 5126 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies