Celková čiastka
Zostávajúci čas
Kapucín Felix Ján Tkáč je známy ako Misionár milosrdenstva, aj ako spevák. Popri hudbe sa však rád venuje aj vareniu. V stredy zvykne pripravovať obedy pre spolubratov v kláštore v Pezinku.
Dnes je hosťom v našom kulinárskom seriáli kapucín Felix Ján Tkáč. V kláštore v Pezinku varil uplynulú stredu skvelý obed: zeleninovú polievku a stejky z bravčovej panenky s hríbovou omáčkou a zemiakovou kašou. Recept prezradil Jane Ondrejkovej.
RECEPT NA STEJKY Z BRAVČOVEJ PANENKY S HRÍBOVOU OMÁČKOU
Bravčovú panenku nakrájame na malé asi 1 cm hrubé medailóniky, z jednej strany ich osolíme aj okoreníme, z druhej strany ich len okoreníme. Potom ich dáme do marinády. Na panvici osmažíme plátky slaniny, tie potom vyberieme a odložíme do jenskej misy. Pridáme trochu olivového oleja a stejky prudko opražíme z každej strany asi jednu minútu. Mäso odložíme do jenskej misy k slanine a dáme odpočívať do rúry vyhriatej asi na 50-60 °C. Do výpeku v panvici nalejeme uvarené hríby aj s vodou a privedieme do varu. Pridáme plátkový tavený syr, a keď sa rozpustí, vmiešame kúsok masla. Podávame so zemiakovou kašou.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram