Celková čiastka
Zostávajúci čas
Vypočujte si reportáž z varenia kapustnice, ktorú pripravuje bývalá misionárka v Kamerune, sestra Stellamaris z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa.
Niektorí slovenskí politici v poslednom období spomínajú národné menu či národné jedlo. Nebudeme sa miešať do ich nápadov, ale keby sme chceli zvoliť nejakú národnú polievku, tak na prvých miestach by bola určite kapustnica. Zvyčajne sa varí v chladnom období, pretože nás zahreje a dodá nám poriadnu dávku vitamínov. A dnes budeme kapustnicu variť v jednom z bratislavských ženských kláštorov. Nahrával redaktor Ľudovít Malík.
Recept na kapustnicu
Ingrediencie:
Postup:
Kyslú kapustu podľa potreby premyjeme vo vode, aby bola primerane kyslá. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Množstvo vody podľa toho, ako hustú chcete mať kapustnicu. Sušené hríby namočíme do studenej vody najmenej dve hodiny pred varením. Scedíme ich a pridáme do hrnca s kapustou. Do hrnca môžeme pridať kožu z údenej slaniny a rovnako aj zvyšky mäsových vývarov. Z korenia pridáme bobkový list, čierne korenie, nové korenie, pretlačený cesnak. Varíme približne dve hodiny. Po pol hodine vyberieme z kapustnice uvarenú klobásu, ktorú nakrájame a pridáme na konci varenia. Nakoniec nakrájame a upražíme cibuľu, do ktorej pridáme červenú papriku a túto hmotu dáme do kapustnice.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram