TopTip

Dezert Malakof od rehoľnej sestry Ľudmily

Dezert Malakof od rehoľnej sestry Ľudmily

Služba v kuchyni je podľa sestry Ľudmily zo spoločnosti sociálnych sestier službou lásky. A z lásky k poslucháčom Rádia LUMEN pripravila aj dezert Malakof. Vyskúšajte náš recept!

Ako si tento dezert pripraviť? A aký je postup? Všetko podstatné sa dozviete z našej podcastovej nahrávky. A nižšie pridávame aj podrobný postup a zoznam surovín potrebných na prípravu. 

Dezert Malakof

Potrebujeme: 250 mletých orechov, 1 l mlieka, 125 g masla, 150 g práškového cukru, 480 g okrúhlych piškôt, 1-1,5 dcl rumu, 1 marhuľový kompót

Postup:

Najprv si pripravíme plnku. Pomleté orechy zalejeme 2,5 dcl horúcim mliekom. Premiešame, necháme trochu vychladnúť a potom pridávame po kúskoch maslo a cukor a dobre vyšľaháme.

Do väčšej sklenenej nádoby/formy poukladáme na dno asi 3-4 vrstvy piškôt, polejeme ich šťavou z kompótu a pridáme aj mlieko, aby piškóty navlhli. Pokvapkáme aj 2 lyžicami rumu. Na piškóty dáme prvú tretinu orechovej plnky a rozotrieme.

Do menšej nádoby nalejeme mlieko, v ktorom máčame ďalšie piškóty a ukladáme ich na plnku tesne vedľa seba. Piškóty sa v mlieku rýchlo rozmočia, preto stále do mlieka namočíme len 2-3 piškóty a vidliškou ich vyberáme.

Piškóty opäť pokvapkáme rumom a uložíme naň vrstvu zaváraných marhúľ. Keď sú tvrdšie, tak ich prekrojíme.

Nasleduje ďalšia vrstva piškôt, namáčaných v mlieku, a druhá tretina plnky. Tú prikryjeme ďalšou vrstvou piškôt. Celkom poslednou vrstvou je vrstva plnky, ktorou zahladíme misu. Misu s dezertom Malakof prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na chladnom mieste (aj celú noc).

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 3729 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies