Celková čiastka
Zostávajúci čas
Vincentína Pavla Nogu poznajú mnohí banskobystričania ako rektora Kostola sv. Alžbety. Zo svojich misijných skúseností zo sveta si priniesol aj zopár skvelých receptov.
Ako často jedávate cícer? Ak ho do svojho jedálnička zaraďujete pravidelne, dobre robíte. Ak ste si zatiaľ túto strukovinu veľmi nevšímali, skúste jej dať šancu. Cícer je totiž bohatým zdrojom bielkovín, vápnika, horčíka, železa, draslíka a vitamínov. Normalizuje hladinu cukru v krvi, pomáha pri chudnutí, aj pri zápaloch v tele a znižuje riziko vzniku civilizačných ochorení i rakoviny.
Cícer je navyše chutný a zasýti, o čom vás presvedčíme v dnešnej rubrike Keď zasvätená osoba varí. Kolegyňa Jana Ondrejková navštívila vincentína Pavla Nogu z Banskej Bystrice, ktorý jej ukázal, ako jednoducho sa dá pripraviť vynikajúca cícerová polievka zo Španielska.
RECEPT NA ŠPANIELSKU CÍCEROVÚ POLIEVKU
Potrebujeme: 500 g cíceru
3-4 póry
3-4 strúčiky cesnaku
Obyčajné maslo
Olivový olej
Zeleninový vývar
Parmezán (alebo podobný syr na dochutenie, ktorý sa neťahá)
Soľ, čierne a nové korenie, bobkový list
Mletá čili paprička na individuálne dochutenie
Postup:
Cícer na noc namočíme alebo uvaríme v tlakovom hrnci s bobkovým listom a soľou. Do hrnca si dáme kúsok masla a olivového oleja. Keď sú rozpálené, pridáme cesnak a na tenké kolieska nakrájaný pór a podusíme ho, kým nezmäkne. Podlievame ho zeleninovým vývarom, aby neprihorel. Potom pridáme uvarený cícer, podlejeme ho zeleninovým vývarom a chvíľu povaríme. Potom polovicu polievky rozmixujeme v mixéri a vrátime naspäť do hrnca. Povaríme, dochutíme maslom a nastrúhaným parmezánom. Kto má rád pikantné jedlá, môže si pridať mletú čili papričku.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram