Celková čiastka
Zostávajúci čas
V kulinárskom seriáli sme navštívili kapucínsky kláštor v Ponikách, kde veľmi rád varieva brat Karol Baran. Tentoraz pripraví živánku so zemiakmi.
Tento chutný obed určite dobre padne aj Vám, ak ste sa počas sviatkov dosýta najedli kapustnice, zemiakového šalátu, či rezňov a údeného mäsa. Nahrávala Jana Ondrejková.
RECEPT NA ŽIVÁNKU Z KURACÍCH STEHIEN SO ZEMIAKMI
Potrebujeme:
2 kuracie stehná
7-9 zemiakov
2-3 paradajky
2 cibule
Malé zavárané lečo
Maslo
Soľ, mleté čierne korenie, sladká červená mletá paprika
Bravčová masť
Postup:
Kuracie stehná umyjeme, zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame pozdĺžne na tenké plátky. Dno zapekacej misy nahrubo vytrieme bravčovou masťou a posolíme ju. Na spodok misy poukladáme zemiaky, ochutíme ich soľou a mletým čiernym korením. Pod kožu stehien dáme plátky masla a potom ich osolíme, okoreníme a posypeme sladkou mletou červenou paprikou. Na stehná dáme na plátky nakrájanú cibuľu, paradajky, lečo a zvyšné zemiaky a všetko osolíme, aj okoreníme. Môžeme pridať aj plátky slaniny alebo nakrájanú papriku. Celé to prikryjeme a dáme upiecť do rúry.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram