TopTip

Brat Karol Baran, kapucín z Poník, pripravuje živánku

Brat Karol Baran, kapucín z Poník, pripravuje živánku

V kulinárskom seriáli sme navštívili kapucínsky kláštor v Ponikách, kde veľmi rád varieva brat Karol Baran. Tentoraz pripraví živánku so zemiakmi.

Tento chutný obed určite dobre padne aj Vám, ak ste sa počas sviatkov dosýta najedli kapustnice, zemiakového šalátu, či rezňov a údeného mäsa. Nahrávala Jana Ondrejková.

RECEPT NA ŽIVÁNKU Z KURACÍCH STEHIEN SO ZEMIAKMI

Potrebujeme:

2 kuracie stehná

7-9 zemiakov

2-3 paradajky

2 cibule

Malé zavárané lečo

Maslo

Soľ, mleté čierne korenie, sladká červená mletá paprika

Bravčová masť

Postup:

Kuracie stehná umyjeme, zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame pozdĺžne na tenké plátky. Dno zapekacej misy nahrubo vytrieme bravčovou masťou a posolíme ju. Na spodok misy poukladáme zemiaky, ochutíme ich soľou a mletým čiernym korením. Pod kožu stehien dáme plátky masla a potom ich osolíme, okoreníme a posypeme sladkou mletou červenou paprikou. Na stehná dáme na plátky nakrájanú cibuľu, paradajky, lečo a zvyšné zemiaky a všetko osolíme, aj okoreníme. Môžeme pridať aj plátky slaniny alebo nakrájanú papriku. Celé to prikryjeme a dáme upiecť do rúry.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 5126 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies