Celková čiastka
Zostávajúci čas
K najobľúbenejším talianskym jedlám, ktoré sa udomácnili aj na Slovensku, patrí pizza. Dá sa pripraviť na rôzne spôsoby a ani cesto nie je zložité.
Voňavou chrumkavou pizzou pohrdne asi málokto. Toto tradičné talianske jedlo si úplne jednoducho môžeme pripraviť aj zo slovenských surovín. Viac zistila Jana Ondrejková od správcu UPC v Banskej Bystrici Martina Ďuračku.
RECEPT NA PIZZU
Suroviny:
1 kg hladkej múky
1 čajová lyžička soli
1 droždie
5-6 dcl vlažnej vody
1 čajová lyžička kryštálového cukru
Olivový olej
Drvené alebo pasírované paradajky
Syry, klobása, olivy, paradajky, šunka, kukurica... (čo Vám chutíJ)
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások z vlažnej vody, droždia a cukru a necháme ho trochu naboptnať. Potom ho pridáme s olivovým olejom k múke so soľou a vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí. Cesto necháme hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto na doske vytvarujeme do valčeka a ten nakrájame na 6 kúskov. Každý kúsok vyvaľkáme do kruhu a dáme na pomúčený plech. Od stredu na pizzu rozotrieme paradajkovú omáčku, ktorú si pripravíme z drvených či pasírovaných paradajok, lyžičky soli a lyžičky olivového oleja. Pridáme ďalšie suroviny a syr a dáme piecť do rúry, ktorú si vyhrejeme na maximum. Pečieme 5-10 minút.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram