TopTip

Ako pripraviť pravú taliansku pizzu? Poradí kňaz Martin Ďuračka

Ako pripraviť pravú taliansku pizzu? Poradí kňaz Martin Ďuračka

K najobľúbenejším talianskym jedlám, ktoré sa udomácnili aj na Slovensku, patrí pizza. Dá sa pripraviť na rôzne spôsoby a ani cesto nie je zložité.

Voňavou chrumkavou pizzou pohrdne asi málokto. Toto tradičné talianske jedlo si úplne jednoducho môžeme pripraviť aj zo slovenských surovín. Viac zistila Jana Ondrejková od správcu UPC v Banskej Bystrici Martina Ďuračku.

RECEPT NA PIZZU

Suroviny:

1 kg hladkej múky

1 čajová lyžička soli

1 droždie

5-6 dcl vlažnej vody

1 čajová lyžička kryštálového cukru

Olivový olej

Drvené alebo pasírované paradajky

Syry, klobása, olivy, paradajky, šunka, kukurica... (čo Vám chutíJ)

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások z vlažnej vody, droždia a cukru a necháme ho trochu naboptnať. Potom ho pridáme s olivovým olejom k múke so soľou a vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí. Cesto necháme hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto na doske vytvarujeme do valčeka a ten nakrájame na 6 kúskov. Každý kúsok vyvaľkáme do kruhu a dáme na pomúčený plech. Od stredu na pizzu rozotrieme paradajkovú omáčku, ktorú si pripravíme z drvených či pasírovaných paradajok, lyžičky soli a lyžičky olivového oleja. Pridáme ďalšie suroviny a syr a dáme piecť do rúry, ktorú si vyhrejeme na maximum. Pečieme 5-10 minút.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies