Celková čiastka
Zostávajúci čas
Náš redaktor Ľudovít Malík sprevádzal našich biskupov počas ich nedávnej návštevy Ríma a Vatikánu. Spoločne s nimi zavítal aj na kúsok slovenskej zeme vo večnom meste – do Pápežského slovenského kolégia, kde biskupi slávili svätú omšu pre miestnu slovenskú komunitu. V tejto inštitúcii vytvárajú domáce prostredie Milosrdné sestry sv. Vincenta z Pauly, ľudovo nazývané satmárky, ktoré sa starajú o kuchyňu. V kolégiu už pracujú dlhé roky a Ľudovít Malík vám prináša jeden jednoduchý, ale chutný recept, ktorý je možné využiť ako prílohu alebo pôstne jedlo.
Recept na zapečené zemiaky Pápežského slovenského kolégia sv. Cyrila a Metoda v Ríme
Ingrediencie:
Postup:
Zemiaky si umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a uvaríme aj v šupke. Po uvarení ich necháme vychladnúť. Pripravíme si plech na ktorý dáme papier na pečenie. Ešte vlažné zemiaky vyberieme, rozložíme na plech s papierom na pečenie a každý zemiak jemne dlaňou roztlačíme. V oleji si rozmiešame korenie na pečené zemiaky a touto zmesou dobre potrieme všetky zemiaky. Následne dáme plech do rúry, kde zemiaky zapečieme. Po vybratí z rúry ich posypeme jemne nastrúhaným parmezánom alebo iným druhom syra, ktorý máme po ruke a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako piatkové pôstne jedlo.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram