TopTip

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Šalát z tresky a biele rožky - to je pre mnohých ideálna predstava o raňajkách. Biele rožky však tentokrát vynecháme a pripravíme si domácu tresku. Presnejšie, predstaví nám ju Naty Žúreková Štefková.

INGREDIENCIE: (pre 4 osoby)

1 filet čerstvej tresky (cca 300 – 400g)

1 mrkvu

2 väčšie kyslé uhorky (zavárané)

1 stredne veľkú cibuľu

1 téglik kyslej smotany

1 – 2 PL plnotučnej horčice

2 bobkové listy

ocot podľa chuti

vodu z uhoriek

soľ podľa chuti

2 – 3 ks nového čierneho korenia

 

POSTUP:

1. Do vyššieho hrnca si napustíme vodu. Dáme do nej variť mrkvu s bobkovým listom, trochou soli a korením a varíme domäkka.

2. Ako sa varí mrkva, skontrolujeme si tresku, ak v nej nájdeme ešte nejaké kosti, odstránime ich.

3. Keď je mrkva mäkká, pridáme k nej filet a pár minút ešte varíme spolu.

4. Vodu z hrnca zlejeme, filet s mrkvou necháme chvíľu schladiť. Odstránime korenie a bobkový list.

5. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno. Uhorku si tiež nakrájame. Uľahčíme tak mixéru robotu a odvedie potom lepšiu prácu.

6. Do misky dáme uvarenú tresku s mrkvou, pridáme pripravenú cibuľu s uhorkou, pridáme kyslú smotanu s 1 PL horčice a rozmixujeme ponorným mixérom.

7. Premiešame lyžicou a ochutnáme. Podľa našej chute po lyžiciach pridávame ocot, soľ a horčicu. Pre vylepšenie chute prilejeme trochu uhorkovej vody.

8. Všetko premiešame a keď máme našu požadovanú slanosť a kyslosť, misku prekryjeme a dáme do chladničky na pár hodín, aby si chute spolu potriasli ruky a vytvorili ódu na domácu tresku.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 999 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

12 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies